5 extensies die je AdWords ads doen onderscheiden tov de concurrent

Google AdWords wordt uitgebreider en complexer. Het is al lang niet meer het eenvoudige advertentieplatform van 5 jaar geleden. Om enigszins de bomen door het bos te blijven zien een overzicht van veel gebruikte uitbreidingen (extensies) die u kunt gebruiken icm de “normale” AdWord Ads.

Links naar uw website weergeven

sitelinksMet de advertentie-extensie voor sitelinks kunt u onder de tekst van uw advertenties links naar pagina’s van uw website laten zien, naast de hoofdbestemmingspagina. Sitelinks worden weergegeven in advertenties boven en onder de zoekresultaten van Google. U kunt sitelinks inschakelen (en er maximaal tien maken) wanneer u de instellingen van uw campagne selecteert. Op het tabblad Advertentie-extensies in uw AdWords-account kunt u uw linktekst en URL’s bewerken en bekijken hoe advertenties met sitelinks presteren.

Telefoonnummers toevoegen

adwords telefoonAls u uw klanten wilt aanmoedigen uw bedrijf te bellen, kunt u met oproepextensies (ook click-to-call genoemd voor mobiele apparaten) een telefoonnummer toevoegen aan uw advertentie, zodat klanten u gemakkelijk direct kunnen bellen. Met oproepextensies beschikt u ook over gedetailleerde rapportage over de telefoongesprekken die u ontvangt via uw advertenties.

Voorbeeld: U heeft een pizzeria in Rotterdam. Met oproepextensies kan een klant die op haar mobiele telefoon zoekt naar pizza op een knop naast uw advertentie klikken en direct bellen om een paar pizza’s te bestellen.

Verkopersbeoordelingen aan uw advertenties toevoegen

Extensies voor verkopersbeoordelingen verschaffen door klanten geleverde beoordelingsgegevens over verkopers naast hun AdWords-advertenties (momenteel op pagina’s met zoekresultaten van Google en zoekpartners van Google). Deze beoordelingen zijn gebaseerd op de ervaringen van klanten met deze bedrijven en niet op hun ervaring met bepaalde producten. We koppelen deze beoordelingen aan uw advertentie met behulp van het domein van de zichtbare URL van uw advertentie. Verkopersbeoordelingen kunnen op desktopcomputer en laptops en op geavanceerde mobiele apparaten met volledige internetbrowser worden weergegeven.

verkopersbeoordelingen

Uw lokale bedrijfsgegevens weergeven

locatie extensiesAls u een fysieke bedrijfslocatie heeft, wilt u het mensen gemakkelijk maken niet alleen uw website, maar ook uw locatie, te vinden en te bezoeken. Met locatie-extensies in uw advertenties kunt u, net als met een visitekaartje, gemakkelijk uw locatie- en contactgegevens met uw klanten delen.

Met locatie-extensies worden het adres en telefoonnummer van uw bedrijf naadloos geïntegreerd in uw advertentietekst. Of u nu één of meerdere winkels heeft, met locatie-extensies kunt u klanten aantrekken die geïnteresseerd zijn in bedrijven in uw omgeving.

Voorbeeld:Stel dat u een fietsenwinkel in het centrum van Amsterdam heeft. Met locatie-extensies ziet een klant in de buurt van uw winkel die op zoek is naar een fietsenwinkel, uw advertentie, inclusief uw volledige adres en telefoonnummer, en gaat met zijn lekke band meteen naar u toe!

Productinformatie aan uw tekstadvertentie toevoegen

productextensiesMet productextensies kunt u uw bestaande Google Merchant Center-account gebruiken om uw producten rechtstreeks te promoten in uw zoekadvertenties op Google.nl (en in advertenties op Google Afbeeldingen en Google Shopping als u bent aangemeld voor het zoeknetwerk). Ze kunnen ook worden weergegeven opm.google.com wanneer ze worden bekeken op geavanceerde mobiele apparaten met volledige internetbrowser. Productextensies worden niet weergegeven op andere sites in het zoeknetwerk of op sites in het Display Netwerk.

 

Kortom, voldoende mogelijkheden om uw advertenties op te laten vallen! Komt u er zelf niet helemaal uit? Neem gerust contact met mij op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *